
مثال ماتریس GE
مثال ماتریس GE.
اپل یکی از شرکتهای پیشرو و نوآور در صنعت الکترونیک، نرمافزار و سختافزار است.
استراتژی رقابتی اصلی اپل استراتژی «متمایز سازی» است. این شرکت از جمله محدود شرکتهایی است که توانسته این استراتژی را تمام و کمال اجرا کند. البته این شرکت موفقیتش را مدیون یکی از سه بنیانگذارانش است. استیو جابز، استیو وازنیاک و رونالد وین در سال 1976 اپل را بنیان نهادند. از بین این سه شخصیت و رهبر استراتژیک، نقش استیو جایز خیلی برجسته بوده است. این رهبر جسور و استراتژیک در چندین مقطع که اپل با بحران روبرو شد، به شرکت کمک کرد تا دوباره به صحنه رقابت برگردد. اپل، فرهنگ و ساختار فعلیاش را بیشتر مدیون تفکرات استیو جابز است.
مسیر استراتژیک اپل قبل از استیو جابز
هر چند که اپل در حال حاضر یکی از باارزشترین شرکتهاست.
اما تا قبل از سال 1997 وضعیت اپل خیلی بحرانی بود.
در آن زمان اپل شرایط مطلوبی نداشت. مرتب میلیونها دلار را از دست میداد و تلاش میکرد تعداد زیادی محصول را بدون داشتن استراتژی مشخص حفظ کند.
مسیر استراتژیک اپل بعد از استیو جابز
بعد از اینکه استیوجابز مدیریت اپل را در دست گرفت وضعیت شرکت متغییر شد.
استیو جابز در اولین اقدام سبد محصولات شرکت را بازنگری کرد.
ارزیابی سبد پورتفولیوی شرکت منتج به چه تصمیمی شد؟ خیلی سریع 70 درصد از محصولات شرکت از سبد محصولات شرکت حذف شد. این تصمیم باعث شد که منابعی از محل محصولات با عملکرد پایین آزاد شود و این منابع به محصولات با عملکرد بالا تخصیص داده شود. او موفق شد سبد محصولات شرکت را بهینه کند و بودجه اپل بحران زده را بهتر مدیریت کند. بعد از این کار، استیو جابز استراتژی رشد شرکت را نیز دگرگون کرد. استراتژی رشد جدید شرکت «توسعه محصولات» جدید بود. محصولاتی مثل iMac، iPod، iTunes ، iPhone و iPad از دل چنین استراتژی بیرون آمدند.
مدیریت پورتفولیو
ماتریس BCG و ماتریس جنرال الکتریک، ابزارهای شناخته شده برای مدیریت سبد محصولات هستند.
شما هم میتوانید مثل اپل، سبد محصولات خودتان را بهینه مدیریت کنید. برای یادگیری گام به گام طراحی و اجرای این ماتریس به آموزش «طراحی و پیادهسازی ماتریس مکنزی» مراجعه کنید.
در ادامه مثال ماتریس GE اپل را میتوانید به صورت رایگان دانلود کنید.